Image credit: Graham Campbell http://bit.ly/1YfAXG3
Image credit: Graham Campbell http://bit.ly/1YfAXG3

Etter en god start på vintertreninga i januar skulle februar være måneden hvor jeg la et solid grunnlag for å tåle mye og hard trening utover våren.

Slik ble det ikke.

Min erkefiende

I steden ble det atter en gang en gjensyn med min store nemesis i idrettslig sammenheng – pharyngitten. På godt norsk, halsbetennelse.

Kanskje har du opplevd den litt merkelige opplevelsen av å bli syk i etterkant av en periode med stress. Typisk er det mange pasienter som stusser over at når de endelig har fått ferie, da kommer sykdommen.

Dette litt merkelige fenomenet skyldes ofte at infeksjoner har en inkubasjonstid. Det vil si tiden det tar fra du infiseres til sykdommen slår ut. Typisk er vi mer utsatt for infeksjoner i perioder med mye stress og lite søvn. Blir du infisert ila. en kortere periode med stress og lite søvn kan du derfor oppleve å bli syk først når de travle dagene allerede er over.

Dette var nøyaktig hva som skjedde da jeg avsluttet arbeidshalvåret fra helvete med to nevrologieksamner i starten av februar. 5 dager senere satt halsbetennelsen der. Dessverre var denne måneden fylt med enda en eksamen og et veldig tidspress med å få ferdigstilt diverse arbeid på Wattkoden.

Resultatet ble et seiglivet sykdomsforløp og 21 dager uten trening.

Du kan være konstruktiv selv om du er syk

Så irriterende som det er å kjenne at kapasiteten svinner hen så valgte jeg å være konstruktiv i steden.

Jeg har derfor benyttet februar til å rydde unna mest mulig andre ting på agendaen. Nærmere bestemt tre eksamner og masse arbeid under panseret på Wattkoden.

Som resultat har jeg nå mindre jobb og mer tid til trening og hvile når jeg endelig er blitt frisk.

Treningsuke 5

Onsdag: Rolig + 2×12 min i3. Totaltid 1t.

Søndag: Intervall, 5×8 min i4. Totaltid 1t 05min.

Treningsuke 6

Onsdag: Rolig jogg. Totaltid 30 min.

Torsdag: Rolig + 2×20 min i3. Totaltid 1t.

Fredag: syk

Treningsuke 7

Syk

Treningsuke 8

Syk

Søndag: testet kroppen med 20 min jogg.

Treningsuke 9

Tilbakeslag av sykdommen

Lørdag: Rolig, 40 min på rulla.

Søndag: Intervall, 3×7.5 min (30/15) i5.

Veien videre

Premium landingsside 2 vei 1.0

Til uka venter testing av laktatprofil, oksygenopptak og FTP. Siden februar gikk i vasken må jeg bruke mars flittig til å få inn mye trening. Et viktig fokus for å klare dette vil bli å være flink med jobben rundt treningen, kosthold, søvn og nok hvile.

I tillegg er jeg involvert i et veldig spennende prosjekt jeg snart vil lette på sløret for. Kan love deg at det blir moro, så følg med fremover.

Leave a comment

Your email address will not be published.